3. november 2016

RESULTAT OG STABILITET

Hvorfor må jeg bruke stabiliseringsplate/streng?
  • For å sikre et godt og stabilt resultat etter tannreguleringsbehandlingen er det viktig at stabiliseringsplaten brukes slik som tannlegen sier og at strenger sitter som den skal.
Hvor mye skal platen brukes, og hvor lenge?
  • Platen må den første uken brukes både natt og dag. Etterpå er det en nattplate. Det er vanlig å bruke den hver natt i ca 2 år før en begynner med gradvis nedtrapping. Dette skjer i samråd med oss. I noen tilfeller må den brukes lenger.
    Den tas ut når du spiser og når du pusser tennene. Skyll gjerne munnen når du har spist slik at det ikke ligger mat under platen når du tar den på ettter måltidene.
Hvordan rengjøres platen?
  • Platen pusses hver gang du pusser tenner, hver morgen og kveld med tannkost og tannkrem. Den pusses på begge sidene. Som regel er dette nok for å holde platen ren. Det er viktig med et godt renhold av platen for at den ikke skal lukte vondt og bli lite fristende å ha i munnen. Zalo kan også brukes til rengjøring, Skyll den godt etterpå! Hos oss eller på  apoteket kan en kjøpe rengjøringsmidler til protese(eks «Coregatabs»).
Må jeg ha med platen til kontroll?
  • Ja, det er viktig at du alltid har med platen når du kommer til kontroll hos oss.
Hva skjer om jeg mister platen eller den blir ødelagt?
  • Dersom du mister platen eller den blir ødelagt er det viktig at du tar kontakt med oss slik vi kan lage en ny.  Oppbevar alltid platen i boksen når den ikke er i munnen slik at den ikke blir skadet og pass godt på den.
Hvor lenge må jeg ha retensjonstrengen på baksiden av tennene?
  • Den bør stå på i 4-10 år etter behandlingen, gjerne lenger.